Jeanette van der Pauw

Jeanette van der Pauw

Jeanette van der Pauw is algemeen fysiotherapeut met specialisatie Oedeemfysiotherapie, Revalidatie trajecten, algeheel analyseren van ketenproblemen (Fasciale ketens).

Haar kernwoorden zijn:

  • Samen werken met collega’s
  • Op gang brengen van circulatiesnelheid van het lymfesysteem
  • Zelfmanagement / zelfredzaamheid van patiënt

Zij heeft een fascinatie voor verbindingen: of het nu gaat over verbindingen door botstructuren – spieren –  fascia – bindweefsel – lymfebanen – bloedvaten –  zenuwbanen

Als fysiotherapeut kan zij erg enthousiast worden van afbeeldingen van Tensegrity Structuren. Google maar eens en verwonder je over deze  vormen die terugkeren in speelgoed (zoals de afbeelding) de architectuur, kunst en biologie. Tensegrity is een samentrekking van tension en structural integrity. Het verwijst naar de integriteit van structuren gebaseerd op een evenwicht tussen trek- en drukbelastingen: trekkrachten worden opgevangen door flexibele elastische delen en drukkrachten worden opgevangen door stugge stijvere delen. Op de eerste afbeelding zie je een tensegrity-figuur bestaande uit stokjes en elastieken: de stokjes raken elkaar niet; de elastieken verbinden en geven flexibiliteit. Deze structuur verandert van vorm als een elastiek korter wordt gemaakt of uitgerekt raakt. Zo is ook de mens een hele mooie Tensegrity Structuur: bestaande uit stuggere delen (botten) en flexibeler delen die het verbinden (de rest). In de loop van de tijd veranderen we allemaal van vorm door gewoonten en blessures; verzwakkingen, verkortingen en versterkingen zorgen voor veranderingen. Toch blijven we nog prima in balans op onze twee voeten.

Graag helpt zij je controle te krijgen over het krachtenspel in jouw lichaam.

Jeanette is algemeen– en oedeemfysiotherapeut en Vodder geschoold. Zij is lid van de NVFL (de Nederlandse Vereniging voor fysiotherapeuten binnen de Lymfologie) en van de Vereniging MLDV (Manuele Lymfe Drainage volgens Vodder.

Zij houdt van actieve reizen naar vele bestemmingen. Zij wordt enthousiast als ze op haar reizen een drakenboot tegenkomt (haar oude sport) en is sinds kort actief in het marathon-roeien

Bentinckplein 14, 3039 KL Rotterdam, Nederland

ADRES

Fysico Rotterdam

Bentinckplein 14
3039 KL Rotterdam, Zuid-Holland

Voorhave 35A
3025 HC Rotterdam, Zuid-Holland

CONTACT

Telefoon : 010-4654350
Email      : info@fysicorotterdam.nl