Medische fitness

Bij Fysico kun je verantwoord (leren) bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Je start met een intake gesprek, waarin eventuele lichamelijke klachten worden besproken en trainingsdoelen worden vastgelegd. Daarna stelt de fysiotherapeut een voorlopig trainingsplan op, afgestemd  op jouw klachtenbeeld en belastbaarheid. Tijdens de trainingen word je persoonlijk begeleid. Trainingen zijn altijd op afspraak; de begeleidingstijd wordt in overleg bepaald, maar start vanaf 30 minuten.

Het kan zijn dat de oefentherapie onderdeel uitmaakt van jouw revalidatietraject. De kosten van deze consulten worden meestal wel vergoed door uw verzekering (zie fysiotherapie).

Bewegen na blessure of operatie

Revalideer je van een blessure of operatie? Dan is de Medische Fitness Training wellicht geschikt voor jou. Bij Fysico worden de fitnesslessen verzorgd door fysiotherapeuten, die alles weten over revalideren. Na een blessure of een operatie doen arts, therapeut of specialist veel moeite om de manier waarop je je bewoog te herstellen. Maar functioneer je ook weer net als toen? Je bepaalt zelf het inspanningsniveau. De effecten van training zijn erg positief. Zo werk je aan jouw houding, looppatroon en behoud van spierkracht. Bovendien verbeter je de hart- en longfunctie, verbrand je extra calorieën en neemt de botdichtheid toe, zodat osteoporose (botontkalking) wordt tegengewerkt. Bewegen verbetert ook de maag- en darmfunctie. Zelfs pijnvermindering bij gewrichtsontstekingen is bekend.

Preventief trainen

Houdingsgerelateerde klachten zoals CANS, oftewel RSI, vragen om intensieve begeleiding. Eerst in de herstelfase en daarna in de preventieve fase. De fysiotherapeuten van Fysico zijn gespecialiseerd in het veranderen van verkeerde houdings- en bewegingsgewoonten.

Sportspecifiek trainen

Wil je beter gaan sporten, een marathon lopen, een fiets- of wintersportvakantie goed voorbereiden of je wandel/looppatroon verbeteren? Dan ben je bij Fysico op het juiste adres. Wij maken graag een trainingsprogramma voor je dat is afgestemd op de sport die jij beoefent.

Bewegen voor gezondheid

Wil je graag afvallen, krachtiger en vitaler worden of na lange tijd weer bewegen? Wij helpen je graag! Maak een afspraak voor een intake gesprek en eventueel voor een eerste training. Samen met jou brengen wij eventuele lichamelijke klachten in kaart en worden haalbare doelstellingen geformuleerd. Indien nodig en gewenst wordt er een conditionele test afgenomen. Vervolgens stellen we een oefenprogramma op dat op alle fronten aansluit bij jouw huidige gesteldheid.

60+ Fitness

Veel 60-plussers merken dat hun lichaam langzamerhand minder goed functioneert. Ze willen zich fit voelen en leuke dingen ondernemen, maar hebben nu en dan ook last van pijn aan gewrichten, een verminderende conditie en lopen wat stroever. Herken je het? Dan is de 60+ Fitness wellicht iets voor jou. Verantwoord bewegen staat centraal.

Vooraf heb je een gesprek met een van onze fysiotherapeuten, zodat jouw training wordt afgestemd op jouw mogelijkheden.


    Contact formulier

    Ik ben geïnteresseerd in