Oncologisch fysiotherapie

Wat is oncologische fysiotherapie?

De oncologie fysiotherapeut is gespecialiseerd in fysiotherapeutische behandelingen bij kanker. De oncologie fysiotherapeut kan u helpen voor, tijdens en na de medische behandelingen die u in het ziekenhuis krijgt. De fysiotherapeut is speciaal opgeleid om de bewegingsproblemen die door kanker zelf of als gevolg van een operatie, radiotherapie, chemotherapie, medicijnen of medische behandelingen zijn ontstaan. De oncologie fysiotherapeut weet wat kanker en de behandeling hiervan met uw lichaam doet en tegen welke beperkingen u kunt aanlopen op korte en lange termijn.

De ziekte kanker heeft vaak gevolgen voor u en uw naasten. Tijdens en na de behandelingen kunnen mensen last krijgen van allerlei klachten zoals een verminderde conditie, vermoeidheid, pijn, lymfoedeem, neerslachtigheid, angst of onzekerheid. De therapeut kan mensen met kanker helpen dergelijke klachten te verminderen en het dagelijks functioneren te verbeteren.

Hoe kunnen wij u helpen?

Door middel van een lichamelijk onderzoek en/of specifieke testen krijgen we een volledig beeld van uw klachten. Wij bespreken de bevindingen en stellen samen met u een behandelplan op. Dit behandelplan kan bijvoorbeeld bestaan uit medische oefentherapie, oedeemtherapie of bindweefsel en mobilisatie technieken.