Fysiotherapie bij chronische klachten

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van chronische aandoeningen. Zij hebben de kennis en ervaring om patiënten te helpen bij het verminderen van pijn, verbeteren van de fysieke capaciteit en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Wanneer kan deze therapie je helpen?

Bij de behandeling van chronische aandoeningen zoals COPD, hart- en vaatziekten en reuma maken onze fysiotherapeuten gebruik van verschillende behandelmethodes. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van oefentherapie om de fysieke capaciteit te verbeteren en het belastbaarheidsniveau te verhogen. Bij COPD kan er daarnaast gebruik worden gemaakt van ademhalingsoefeningen om de ademhaling te verbeteren.

Onze fysiotherapeuten werken samen met de patiënt aan een individueel behandelplan, waarbij er rekening wordt gehouden met de persoonlijke situatie en wensen van de patiënt. Daarnaast wordt er tijdens de behandelingen aandacht besteed aan het vergroten van zelfmanagementvaardigheden, zodat de patiënt zelfstandig aan de slag kan met het behouden van het behaalde resultaat.

Bij chronische aandoeningen is het vaak belangrijk om de behandeling te integreren in het dagelijks leven van de patiënt. Onze fysiotherapeuten hebben daarom ook aandacht voor preventie en het voorkomen van terugval.