Over ons

Fysico biedt fysiotherapie, complementaire therapie én een (medisch)fitness aan in Rotterdam.

De eerste praktijk is hier gevestigd in 1996 door Rik van Keulen en Jeanette van der Pauw. In de loop van de jaren is de praktijk zowel in oppervlak als in aantal therapeuten en disciplines gegroeid. De ruimte is uitgebreid tot maar liefst 9 behandelkamers, een grote oefenzaal, douches en kleedruimtes. Inmiddels is de praktijk onder leiding van Tahnee Stoop, Jantine Kleiman en Joost Sutterland en is Fysico uitgebreid met een nieuwe locatie in Delfshaven.

De therapeuten van Fysico zijn specialisten in het verbeteren van houding en bewegingsgewoonten, vanuit een medische hulpvraag of wanneer je onder goede begeleiding (opnieuw) wilt (leren) bewegen. Ook wanneer jouw klacht of hulpvraag niet alleen een fysieke maar ook een emotionele oorzaak heeft kun je bij ons terecht.

In ons uitgebreide trainingscentrum kun je zowel individueel als in een groep trainen, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Door het combineren van behandelingen met oefentherapie en medische fitnesstraining, sluiten we naadloos aan op de nieuwste inzichten binnen de fysiotherapie.

De meeste klachten vragen intensieve begeleiding, zowel in de herstelfase als daarna, in de preventieve fase. Daarom stellen wij een individueel sportprogramma voor je samen, gericht op (zo mogelijk) herstel, het (opnieuw) leren gebruiken van bepaalde functies, het vergroten van de algehele belastbaarheid en het verbeteren van de conditie, de weerstand en de hart- en longfunctie.

Een positieve instelling is daarbij van groot belang. Daarom stelt Fysico duidelijke doelen. Dat vergroot het enthousiasme en maakt bewegen niet alleen nuttig, maar ook leuk.

Tahnee Stoop

Eigenaar
Algemeen Fysiotherapeut, Oedeemtherapeut &
Oncologische fysiotherapie

Tahnee is algemeen– en oedeemfysiotherapeut (methode Casley Smith). Zij is gespecialiseerd in oncologische revalidatie trajecten. Daarnaast werkt zij met het Mulligan concept en is zij geschoold in medical taping. Ze is lid van de NVFL (de Nederlandse Vereniging voor fysiotherapeuten binnen de Lymfologie).

Jantine Kleiman

Eigenaar
MSc oncologisch fysiotherapeut,
Algemeen fysiotherapeut & Oedeemtherapeut

Zij is lid van het OncoNet en van de NVFL (de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten binnen de Lymfologie). Ook heeft zij de cursus Mulligan Concept gevolgd.

Joost Sutterland

Eigenaar
MSc Sportfysiotherapeut,
Algemeen fysiotherapeut

Als ex-tophockeyer, ervaringsdeskundige en MSc sportfysiotherapeut is hij de aangewezen persoon voor sportrevalidatie en preventie trajecten. Naast sportblessures en sport gerelateerde klachten is hij ook gespecialiseerd in knie, schouder en wervelkolom gerelateerde klachten.

Maarten Kooiman

Praktijk Manager locatie Voorhaven
Algemeen Fysiotherapeut, Covid revalidatie,
Claudicatio, COPD

Maarten Kooiman is sinds januari 2018 werkzaam in de praktijk als algemeen fysiotherapeut en medisch fitness begeleider.

Jeanette van der Pauw

Fysiotherapeut & Oedeemtherapeut

Jeanette van der Pauw is algemeen fysiotherapeut met specialisatie Oedeem- fysiotherapie, Revalidatie trajecten, algeheel analyseren van ketenproblemen (Fasciale ketens).

Janneke Joëls

Algemeen & bekken Fysiotherapeut

Sinds 2002 is Janneke zich gaan specialiseren in het bekken- en bekkenbodemgebied. Een deel van het lichaam dat bij veel mensen onbekend is, maar waar wel veel klachten vandaan kunnen komen. Denk aan incontinentie, prostaatklachten, lage-rugpijn en bekkenklachten bij zwangerschap. Het is een gebied waar soms niet zo open over wordt gesproke

Corinne Vrijland

Fysiotherapeut & Oedeemtherapeut

Corinne Vrijland werkt sinds 2002 bij Fysico. In haar werk is zij holistisch ingesteld. Zij betrekt zoveel mogelijk factoren bij de behandeling. Haar doel is om binnen jouw proces samen tot een geschikte oplossing te komen.

Rik van Keulen

Manuele therapie, Kaakfysiotherapie,
Viscerale therapie en Craniosacraaltherapie.

Met al zijn ervaring en specialismen benadert hij de mensen holistisch. Hij probeert de mens achter de klacht te zien en daarmee de juiste behandeling te bieden. Zijn kennis en ervaring geeft hij graag door aan anderen en daarom begeleidt hij jaarlijks verschillende stagiaires.

Vera Zuurendonk

Algemeen fysiotherapeut

Door haar affiniteit met sport behandelt zij algemene klachten graag sport gerelateerde klachten.

Raymon Tjauw-Foe

Medisch fitness instructeur,
Personal trainer & Massage therapeut

Als medisch fitness instructeur werkt hij sinds 2014 in de oefenzaal van Fysico. Hij staat achter de uitspraak: “Excersice is medicine”. Raymon toont een mateloze creativiteit in het zoeken naar de juiste oefeningen in de juiste intensiteit.

Willeke van Voorthuizen

Craniosacraaltherapeut

In november 2017 is zij afgestudeerd aan het Upledger Instituut en sindsdien werkt zij bij Fysico Rotterdam als craniosacraaltherapeut. Door haar achtergrond als logopedist behandelt zij mensen met stemklachten ook met cranio.

Esmee Ernens

MSc Kinderfysiotherapeut i.o.

Esmee is werkzaam bij Fysico sinds 2021 en gespecialiseerd in het Mulligan Concept. Op dit moment is Esmee in opleiding tot kinderfysiotherapeut.

Caro Zandwijk

MSc Manueeltherapeut, COPD, hartrevalidatie, covidrevalidatie en algemeen fysiotherapeut

Caro Zandwijk is bij ons werkzaam als MSc-manueeltherapeut en algemeen fysiotherapeut. Zij is gespecialiseerd in wervelkolomgerelateerde klachten en orthopedische problematiek in de extremiteiten. Daarnaast heeft Caro de afgelopen jaren verschillende cursussen gevolgd, waaronder longrevalidatie.

Alex Prins

Algemeen fysiotherapeut

Alex Prins is bij ons werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Alex heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan in zowel het ziekenhuis als eerstelijnspraktijken en is geïnteresseerd in het behandelen van verschillende cliëntgroep, van jong tot oud. Door zijn affiniteit met sport en het menselijk bewegend functioneren is hij gemotiveerd cliënten op een creatieve en (inter)actieve manier te helpen bij hun klachten.

Jack Kuipers

Algemeen fysiotherapeut

Jack Kuipers is fysiotherapeut sinds 2017 en manueeltherapeut sinds 2024 (SOMT). Naast de master manueel therapie heeft hij aanvullende opleidingen voor medisch tapen en dry needling. Daarnaast is trainen een essentieel onderdeel. Met de combinatie van manuele technieken lukt het vaak mensen met een paar behandelingen van klachten af te helpen. Zijn specialisme is gericht op wervelkolom en gewricht gerelateerde klachten.

Maarten Vermeulen

Zenmeditatie begeleider

Maarten Vermeulen is sinds2006 bezig met zenmeditatie. Vanaf 2014 is hij meditatieleider van een eigen groep. De groep heeft een connectie met de Noorderpoort in Wapserveen.

Zen betekent ‘gewoon zitten’. Maar zodra je gewoon gaat zitten, merk je hoe moeilijk dat is. Niet omdat je bij Zen op een rond kussen zit, met je benen in kleermakerszit of in halve lotus of op een houten bankje met je knieën onder je gevouwen. Maar omdat je je ineens bewust wordt van jezelf.

Ruth Heinen

Haptotherapeut

Als Shiatsu therapeute ontdekte zij welke invloeden emoties op fysieke klachten hebben. Dit motiveerde haar om zich verder te ontwikkelen in de haptonomie. Zij geeft lezingen over wat haptotherapie kan betekenen voor patiënten met borstkanker. Ruth is lid van de NFG en de koepelorganisatie RBCZ.

NFG (vakgroep VPMW) nr.: 8365 - RBCZ nummer: 174530R - AGB-code Ruth Heinen: 90101923 - AGB-code praktijk: 900611432

Sherida van Vlijmen

(Sport)diëtist en leefstijlcoach
Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici

In 2018 ben ik opgeleid tot leefstijlcoach. Hierbij begeleid ik mensen met voeding, bewegen en aandacht voor voldoende slaap. Daarnaast help ik bij het vinden van een goede balans tussen inspanning en ontspanning.

Sabine Albers

Ademtherapeute

Een veelzijdig persoon met een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Ik heb diverse diploma’s, waaronder in social work, medische basiskennis, natuurvoeding, ademwerk, reiki en Kundalini energie. Na 10 jaar bij een welzijnsorganisatie te hebben gewerkt besloot ik in 2019 voor mezelf te beginnen. Sinds 2023 ben ik aangesloten bij Fysico. 

Ik ben levenslustig, sportief, leergierig, empathisch, moeder van twee jongens samen met mijn man. Mijn passie ligt in het helpen en ondersteunen van anderen bij hun persoonlijke groei en gezondheid.