Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie (of kortweg cranio) is erop gericht om (energie)verstoringen of blokkades in het craniosacraalsysteem (hersenen, ruggenmerg, het dikke vlies daaromheen en het hersenvocht) op te heffen. Deze blokkades ontstaan als er geen optimale bewegingsvrijheid van het bindweefsel, vliezen of schedelbotten meer is. Dit kan worden veroorzaakt door een ongeval, virus of stress. Daardoor neemt de doorstroming af en ontstaan er klachten. Een ervaren craniosacraaltherapeut kan blokkades met zijn handen opsporen en met uiterst subtiele technieken corrigeren. De methode is ook zeer geschikt voor kinderen en baby’s.

Zie www.craniovisierotterdam.nl

Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie

Wanneer kan craniosacraaltherapie je helpen?

Problemen aan het craniosacraalsysteem kunnen leiden tot zeer uiteenlopende fysieke klachten. Denk aan evenwichtsproblemen, hoofdpijn of zelfs migraine, oorsuizingen, acute en chronische pijn aan nek, rug en hoofd, allergieën, whiplashklachten, R.S.I., slaapproblemen en oververmoeidheid.

Cranio is ook zeer geschikt voor baby’s en kinderen. Huilt jouw baby veel, heeft het vaak krampjes, eet of slaapt het slecht? Of heb je een kind dat vaak ziek of snel moe is, regelmatig hoofd- of buikpijn heeft, kwetsbaar, onrustig en angstig is of moeite heeft met leren, concentreren en/of spreken? De klachten kunnen tal van oorzaken hebben: stress tijdens de zwangerschap, problemen tijdens de bevalling of een aangeboren afwijking. Craniosacraaltherapie is het overwegen waard! Over het algemeen geldt: hoe eerder na een trauma gestart wordt met de behandeling, hoe groter de kans op herstel of verbetering.

Werkwijze

Door met de handen gedurende enige tijd op de juiste wijze zachte druk uit te oefenen neemt de craniosacraaltherapeut de blokkades weg. De therapie is gericht op ontspanning van het systeem en kan een groot aantal klachten van zowel fysieke als emotionele aard verminderen en verhelpen. De therapeut maakt ook gebruik van verbale technieken. Hij helpt je oud zeer te verwerken en los te laten, opdat je werkelijk bevrijd wordt van jouw klachten. Een behandeling duurt meestal tussen de drie kwartier en een uur.

Verwijzing en vergoeding

Bentinckplein 14, 3039 KL Rotterdam, Nederland

ADRES

Fysico Rotterdam

Bentinckplein 14
3039 KL Rotterdam, Zuid-Holland

Voorhave 35A
3025 HC Rotterdam, Zuid-Holland

CONTACT

Telefoon : 010-4654350
Email      : info@fysicorotterdam.nl