Oedeem Compressie Materiaal

Thorax Bandage
Als er sprake is van ophoping van lymfvocht in oksels, middenrifregio, buik, borstregio en ter hoogte van de schouderbladen moet het afvoeren van lymfvocht worden gestimuleerd. De Thorax Bandage is een orthopedisch compressieproduct wat dit oedeem moet tegengaan en reduceren.

Vergoeding van een Thorax Bandage door uw verzekeraar is alleen mogelijk op recept. Het receptformulier is verkrijgbaar bij onze oedeemfysiotherapeuten en moet ondertekend worden door uw huisarts of specialist. Hierna wordt de Thorax Bandage door aangemeten en besteld.

Klittenband Compressie systemen
Oedeem Compressie Materiaal

Een Klittenband compressiesysteem (wrap) is een niet-elastisch compressie-systeem voor onder andere veneuze- en lymfatische aandoeningen van de benen. Als je voldoende handvaardigheid en een reikwijdte tot de enkel hebt, kan dit systeem onafhankelijkheid voor je betekenen. Het systeem werkt met klittenbanden om bijvoorbeeld jouw onderbeen en is daardoor gemakkelijk te bevestigen en gedurende de dag te verstellen. Dit systeem kan mogelijk de elastische kousen vervangen of ondersteunen. Het kan gebruikt worden in plaats van zwachtelen of na een zwachtelperiode.

Er is een speciaal recept van de arts nodig (een door de arts te ondertekenen receptformulier is te verkrijgen bij onze oedeemtherapeuten). Zij meten vervolgens aan en bestellen het.

Therapeutische Elastische Kousen (TEK)
Oedeem Compressie Materiaal

Elastische kousen met drukklasse 1
Heb je last van dikkere, vermoeide benen door langdurig zitten op het werk, in het vliegtuig of bij een busreis dan kunnen Elastische Kousen in een lage drukklasse dit voorkomen. Deze zijn ook geschikt voor mensen met staande beroepen.

Deze kousen worden niet vergoed door de verzekering. Ze kosten ongeveer 40 euro; ze zijn verkrijgbaar in zwart en beige en hebben altijd een gesloten teen.

Bandageren met “klevende” zwachtels
Deze zwachtels kunnen meerdere dagen blijven zitten, zodat er slechts 2 keer per week een nieuwe zwachtel nodig is. Elke volgende zwachtelwinding plakt deels op de vorige, dus geen afzakkende zwachtels. Over een dunne onderlaag komt deze plakkende zwachtel, zodat er een slanker resultaat is: meestal pas je weer in je normale schoenen. Deze zwachtelmethode is geschikt voor de onderbeen-voetregio, maar ook voor moeilijk te bandageren locaties zoals genitaal oedeem bij mannen.

Bentinckplein 14, 3039 KL Rotterdam, Nederland

ADRES

Fysico Rotterdam

Bentinckplein 14
3039 KL Rotterdam, Zuid-Holland

Voorhave 35A
3025 HC Rotterdam, Zuid-Holland

CONTACT

Telefoon : 010-4654350
Email      : info@fysicorotterdam.nl